...

Diatomeeënaarde of kiezelgoer, kiezelaarde

Food Grade Diatomeeënaarde, wat is het precies?

Diatomeeënaarde (DE) is een fascinerend 100% natuurlijk product dat bestaat uit fossiele schelpen van diatomeeën. Deze minuscule, eencellige algen leefden miljoenen jaren geleden in zoet- en zout water, hun niet-afgebroken en gecomprimeerde schelpen vormen de basis van het materiaal dat wij kennen als diatomeeënaarde. De winning begint met een modderige substantie, die vervolgens wordt gedroogd, waardoor de uiteindelijke bruikbare vorm van DE ontstaat.

Het zijn microscopisch kleine fossielen, met een afmeting die varieert van 5 tot 100 micrometer en er zijn meer dan 10.000 bekende soorten. Dit veelzijdige product staat bekend onder verschillende namen, zoals DE, Diatomeeënaarde, kiezelgur, kiezelzuurbergmeel, kiezelaarde, en diatomeuze aarde. In de voedingsindustrie wordt het vaak verkocht onder het E-nummer E551.

Als wij onder een microscoop kijken dan zien wij dat de kiezelwieren of diatomeeën erg divers van vorm zijn.

Als wij onder een microscoop kijken dan zien wij dat de kiezelwieren of diatomeeën erg divers van vorm zijn.

Diatomeeënaarde, een schatkamer aan voedingsstoffen

Vooral interessant aan dit product bestemd voor menselijke consumptie is het hoge siliciumgehalte dat kan oplopen tot wel 85%. Silicium is een belangrijk sporenelement dat een essentiële rol speelt in het versterken van botten, kraakbeen, bloedvaten en pezen. Helaas is gebleken dat onze moderne voeding en landbouwpraktijken vaak een tekort aan silicium in ons dieet achterlaat, een leemte die diatomeeënaarde kan helpen opvullen.

Diatomeeënaarde bij Natural Answer

Wij bieden food grade diatomeeënaarde aan met de beste prijs/kwaliteitsverhouding.
Bestel met een standaard korting en maximale korting bij 4kg èn gratis verzending vanaf 4 kg.
Verkrijgbaar in de volgende hoeveelheden:

1 kg ( plm. 5 liter ), 2 kg ( plm. 10 liter ), 3 kg ( plm. 15 liter ), 4 kg ( plm. 20 liter )

Deze diatomeeënaarde heeft een zeer hoge zuiverheidsgraad (kleur: wit) en zelfs geschikt voor menselijke consumptie. 

Nu bestellen in onze webshop? Binnen 24 uur verzonden.

Meer informatie over dit product vindt u onderaan deze pagina.

Waar is diatomeeënaarde goed voor?

De toepassingen van diatomeeënaarde zijn breed en gevarieerd. Het kan fungeren als voedingssupplement, waarbij de consument de voordelen van de hoge siliciuminhoud kan benutten. Het wordt ook gebruikt als kattenbakvulling, waarbij de superabsorberende eigenschappen van diatomeeënaarde worden gebruikt om vocht op te nemen en onaangename geuren te controleren. Het is ook een belangrijk ingrediënt in sommige soorten tandpasta en polijstmiddelen, waar het fungeert als een zacht, maar effectief schuurmiddel.

Een van de vele toepassingen voor diatomeeënaarde is tandpasta. De fijne structuur maakt het een uitstekend polijstmiddel.

Een van de vele toepassingen voor diatomeeënaarde is tandpasta. De fijne structuur maakt het een uitstekend polijstmiddel.

Verder is diatomeeënaarde een onmisbaar ingrediënt bij de productie van bepaalde glassoorten en wordt het zelfs gebruikt in sommige soorten make-up. Vooral bekend zijn de eigenschappen die het nuttig maken voor het onder controle houden van vlooien, teken en andere parasieten. Diatomeeënaarde die hitte behandeld is, is gecalcineerd. Dit betekent dat het niet langer geschikt is voor eerder genoemde toepassingen. Het maakt echter een uitstekend filtermedium voor zwembaden.

Waar bestaat diatomeeënaarde uit?

Voor menselijke consumptie geschikte DE bestaat voor vanaf ongeveer 85% uit silicium. Silicium is een belangrijk sporenelement. Het sterkt botten, kraakbeen, bloedvaten en pezen. Door gronduitputting zijn planten niet langer een afdoende bron van silicium. Vanwege de manier waarop wij moderne landbouw uitoefenen.

Waar wordt het voor gebruikt?

Diatomeeënaarde heeft talloze toepassingen. Ook wordt het gebruikt voor de productie van glas. En in sommige make-up en natuurlijk als vlooien,teken en andere parasieten dodend middel.

Met hitte behandelde diatomeeënaarde is gecalcineerd, dit betekent dat het niet langer geschikt is voor bovenstaand gebruik. Het leent zich dan wel uitstekend voor bijvoorbeeld zwembadfilters.

Natuurlijke Ongediertebestrijding

Diatomeeënaarde is effectief tegen bedwantsen, kakkerlakken, muggen en termieten. Ook is het een uitkomst als u van mijten of luizen af wilt komen. Het werkt door schurende wonden te veroorzaken bij ongedierte of door olie en water uit hun lichaam te absorberen​​. Voor een aantal toepassingen kunt u ons e-book downloaden.

Preventie van Huisstofmijtallergie

Strooien op de plekken waar de huismijt zich verschanst heeft bestrijdt deze. Het kan helpen bij het verminderen van ontstekingen en allergische reacties veroorzaakt door huisstofmijt. Uiteindelijk weer gunstig zijn voor astmatische symptomen​​.

Polijstmiddel

De skeletten van diatomeeën zijn door hun microscopische formaat en hardheid uitermate geschikt als polijstmiddel. Zo wordt het onder andere gebruikt in tandpasta’s specifiek voor deze eigenschap.

Cholesterol Verlagen

Het consumeren kan helpen het cholesterolgehalte te verlagen, vooral LDL (slechte cholesterol) en triglyceriden​​.

Gezondheidsvoordelen voor Botten, Nagels, Haar en Huid

Diatomeeënaarde bevat silicium, wat belangrijk is voor de gezondheid van botten, nagels, haar en huid. Het versterkt botten en nagels, vermindert haaruitval en verbetert de elasticiteit van de huid​​.

Bescherming tegen Cognitieve Achteruitgang

Hoewel de onderzoeken nog gaande zijn, kan silicium helpen bij het verwijderen van overtollig aluminium uit het lichaam, wat gunstig kan zijn voor mensen met cognitieve achteruitgang zoals bij de ziekte van Alzheimer​​.

Verbetering van Spijsvertering en Ontgifting

Food grade diatomeeënaarde kan helpen bij het verbeteren van de spijsvertering en ondersteunt de ontgifting van het lichaam​​.

Gewichtsverlies en Verminderde Ontsteking

Er zijn beweringen, dus mogelijk is het zo dat het gebruik van kan bijdragen aan gewichtsverlies en het verminderen van ontstekingen​​.

Verhoogde Energie en Algehele Vitaliteit

Sommige mensen ervaren dat DE kan helpen bij het verhogen van energie en het bevorderen van gezond ouder worden​​.

Waar wordt het gewonnen?

Diatomeeënaarde kan worden gevonden op verschillende locaties over de hele wereld, waaronder Duitsland, de Verenigde Staten en China. Hoewel er in Nederland enkele plekken zijn waar dit product kan worden gedolven, zijn deze grotendeels uitgeput en afgegraven sinds de 20e eeuw. In enkele woestijngebieden, zoals delen van de Sahara, wordt het zelfs gevonden aan het aardoppervlak.

Hoe werkt het als insecticide?

Diatomeeënaarde is bijzonder effectief bij het onder controle houden van plagen van ongewenste insecten. De microscopische fossielen van diatomen zijn uiterst scherp en kunnen de harde exoskeletten van insecten zoals vlooien en teken doorboren. Daarnaast heeft DE het vermogen om lipiden(vetten) te absorberen uit de waslaag op het exoskelet van deze insecten, waardoor ze uitdrogen en uiteindelijk sterven.

Meer informatie over onze diatomeeënaarde

De food grade diatomeeënaarde die wij aanbieden wordt gewonnen uit de beste afzettingen die Peru heeft. Het resultaat is dan ook een puur witte diatomeeënaarde die zonder verontreinigingen zoals klei wordt verpakt. Dit maakt dan ook dat het voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen en geschikt is voor menselijke consumptie. Vandaar het label “Food grade”.

Certificeringen

Wij verkopen de DE met de certificering Food grade en Soil Association Organic Standard.

Instructies voor gebruik

Verdere instructies vindt u op de productpagina van dit product.

Ervaringen van klanten

…4 weken na het eerste gebruik op mijn goudhamster waren de kale plekken met korsten weg en was ze weer lekker dik en erg levendig. Cees
…Nu mijn kat en hond getest zijn kan ik zeggen dat beide vrij van wormen zijn. De aarde heeft haar werk dus gedaan. Moniek

Diatomeeën onder de microscoop

Diatomeeën onder de microscoop

diatomeeenaarde poeder

Het heeft een zeer fijne granulatie

De winning van Kiezelaarde

De winning van Kiezelaarde

Comments are closed.

BannerText_Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.