...

Hoe gebruik ik dit natuurlijke vlooienmiddel?

Behandeling voor katten en honden

Hoewel de behandeling met natuurlijk vlooienmiddel (poeder) voor honden en katten bijna hetzelfde is zijn er toch kleine verschillen.  Hier kunt u meer leren wat betreft het gebruik van dit natuurlijke vlooienmiddel. Wilt u meer weten over het aanbrengen van de natuurlijke vlooiendruppels? Dan kan dat hier.

Behandeling van uw kat

Strijk de vacht omhoog zodat de huid zichtbaar wordt. Open het deksel en dien het poeder zo dicht mogelijk op de huid toe. Na gebruik het deksel sluiten. Als de kat angstig is voor het poeder, kan deze ook in de hand gegoten worden en in de vacht worden gewreven. Besteed extra aandacht aan plekken waar de kat zelf niet bij kan, zoals de hoofdhuid. Wees voorzichtig met het aanbrengen van het natuurlijke vlooienmiddel kat rond de ogen, oren en neus.

Mocht er teveel vlooienpoeder zijn aangebracht, veeg dit dan weg. Uw kat zal na aanbrengen van het natuurlijke vlooienpoeder de eigen vacht willen likken. Dit is absoluut veilig. Het kan wel zijn dat er meer gedronken wordt. Dit komt omdat de tong van uw kat door het poeder wordt gedroogd. Dit is echter absoluut normaal.

Behandeling van uw hond

Strijk tegen de haren in om de huid van de hond bloot te leggen. Strooi poeder zo direct mogelijk op de huid. Als de hond onrustig is kan het poeder ook eerst in de hand gegoten worden waarna deze door de hond op de huid te aaien aangebracht kan worden.

Mocht er teveel poeder gebruikt zijn, klop of veeg dit dan weg. Uit veiligheidsoverwegingen, probeer altijd eerst een klein gedeelte van uw hond. Wees voorzichtig rond de ogen en bek. Het poeder heeft een drogende werking op de slijmvliezen, dus zal niet als prettig worden ervaren.

Algemene tips

Hoewel wij het nog niet gezien hebben, is er een zeer kleine kans dat een allergische reactie kan voorkomen. Het is dan ook aan te bevelen eerst een klein oppervlak van uw huisdier te behandelen.

Mocht uw huisdier veel vlooien hebben, dan is het onze tip om na het eerste gebruik na één week opnieuw aan te brengen. Om uitdroging van de huid te voorkomen, gebruik het daarna maximaal één keer per twee weken. Mocht u toch blijvend ongemak bij uw huisdier opmerken, raadpleeg dan uw dierenarts.

Bekijk onze producten

Meer weten over de producten en het bestellen?

Comments are closed.

BannerText_Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.