...

Hoe Werken de Natuurlijke vlooiendruppels voor Honden?

De etherische oliën in Natural Anwer – Natuurlijke vlooiendruppels voor honden

Etherische olie van kruidnagelEtherische olie van kruidnagel - Natuurlijke vlooiendruppels voor honden

Etherische olie van kruidnagel (Syzygium aromaticum) heeft een karakteristieke geur. Het is een geur die onmiddellijk associaties oproept van de herfst of winter. Dit komt door de warme en kruidige geur die het verspreidt. De stof eugenol die in de etherische olie van kruidnagel zit wordt veel gebruikt voor de antiseptische kwaliteiten. Hiernaast wordt het ook gebruikt als een insecticide. Ook bij onze natuurlijke vlooiendruppels voor honden.

Etherische olie van tijm - Natuurlijke vlooiendruppels voor hondenEtherische olie van tijm

Etherische olie van tijm (Thymus vulgaris) is een plant die tot de muntfamilie behoort. De prettige geur maakt dat dit veel gebruikt wordt in de keuken. Thymol heeft tal van voordelen. Om enkele te noemen; het is antibacterieel, helpt het immuunsysteem, de spijsvertering. Hiernaast wordt het gebruikt in hoestdrank. Waar het ons natuurlijk om gaat is dat het een uitstekend insecticide is en bovendien weert de geur nieuwe vlooien en teken.

Etherische olie van kaneel - Natuurlijke vlooiendruppels voor honden

Etherische olie van kaneel

Etherische olie van kaneel (Cinnamomum verum) wordt gewonnen uit de scheuten of bast van de boom. De werkzame stof is Cinnamaldehyde die wereldwijd bekend is in verschillende keukens. Hoewel het voor mensen prettig ruikt en associaties oproept van bijvoorbeeld appeltaart,  is het voor vlooien, muggen en andere insecten iets waar zij een ontzettende hekel aan hebben. Hiernaast wordt het ook gebruikt als krachtige natuurlijke pesticide.

Vanilline

Vanilline is het hoofdbestanddeel van vanille. Vanille is een stof die wordt gewonnen uit vruchten van de orchideeënfamilie Vanilla. Deze stof is aan ons middel toegevoegd om de krachtige geuren van de etherische oliën iets te neutraliseren en te complementeren. Het heeft voor de bestrijding geen invloed.

IPM

Isopropylmyristaat is een stof die veel gebruikt wordt in cosmetische producten. De voornaamste eigenschap van IPM is dat het de poriën opent waardoor stoffen beter worden opgenomen via de huid. In het geval van de crèmes of gezichtsmaskers in de cosmetica is dit om de opname van vocht te bevorderen. In ons geval gebruiken we het om de etherische oliën sneller en effectiever op te laten nemen door de huid.

Hoe breng ik het aan?

Leer meer over de toediening van de natuurlijke vlooiendruppels

Comments are closed.

BannerText_Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.