...

Hoe werkt dit natuurlijke vlooienmiddel?

De natuurlijke vlooienmiddelen (poeder) voor honden of katten zijn een combinatie van diatomeeënaarde (DE) en biologisch geproduceerde plantaardige ingrediënten in poedervorm.

Natuurlijk vlooienmiddel voor honden en katten

Hoe zal dit natuurlijk vlooien bestrijden? Hieronder volgt een overzicht van de werkzame stoffen en een korte uitleg van de werkzaamheid bij het bestrijden van vlooien en teken.

Diatomeeënaarde

Diatomeeënaarde - Natuurlijk vlooien bestrijdenDE, silicium(dioxide) is een natuurlijk voorkomend sediment dat voornamelijk bestaat uit de skeletten van diatomeeën. Dit zijn een soort algen met hard skelet. Het fijne poeder onttrekt de natuurlijke waslaag die op het exoskelet van de vlo aanwezig is. Zonder deze waslaag droogt de vlo uit.

Anderzijds krijgt de vlo kleine hoeveelheden diatomeeënaarde binnen. De scherpe randjes vernielen de ingewanden van de vlo. Dit is de reden dat dit middel ook effectief is ter bestrijding van teken, luizen en andere parasieten.

Lees hier de uitgebreide omschrijving van diatomeeënaarde

Neem poeder

Neem Bladeren - Natuurlijk vlooien bestrijdenNeem (Azadirachta indica) is een soort boom in India. Het heeft vele medicinale toepassingen. Het sap van het neem blad is één van de meest krachtige natuurlijke pesticiden, omdat het meer dan 50 natuurlijke insecticiden bevat. Bij vlooien vertraagt het de groei en zal het nieuwe vlooien weren. Daarnaast lost het net als diatomeeënaarde de waslaag (chitine) in de pantsers op. Ook zal het de vruchtbaarheid van vlooien beïnvloeden. Dit komt omdat het de hormonale productie verstoort.

Het wordt al duizenden jaren voor het het bestrijden van vlooien (en andere insecten) gebruikt. Gebruik van Neem is voor katten en honden die zwanger zijn of waarmee gefokt gaat worden niet aan te raden.

Voornaamste werkzame stoffen:Azadirachtine, Meliantriol, Salannin, Nimbin, Nimbidin

Duizendblad

Duizendblad - Natuurlijk vlooien bestrijdenDuizendblad (Achillea millefolium) is een plant met vele medicinale toepassingen. Bij orale inname verhoogt het bijvoorbeeld de circulatie. Ook kan het verkoudheid voorkomen en tal van kwaaltjes oplossen.

Wij gebruiken duizendblad in Natural Answer – Natuurlijk Vlooienmiddel omdat het voor insecten een vervelende geur heeft. Ook vlooien en teken zullen de geur mijden. Anderzijds heeft het een verzachtende werking op de huid en helpt het bij het helen van kleine wondjes (vlooienbeten).

Werkzame stoffen: Terpineol, Eucalyptol, Kamfer, Thujon

Lavendel

Lavendel - Natuurlijk vlooien bestrijden(Lavandula Spica) Voor de mens een prettige, zoete geur; voor de vlo en teek iets om te mijden. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat bestrijdingsmiddelen met 10-20% lavendel een net zo goed resultaat geven als chemische middelen. Lavendel is een echte krachtpatser van moeder natuur.

Dit zit alleen in het natuurlijke vlooienmiddel voor honden. Voor veel katten is de geur van lavendel namelijk vervelend.

Werkzame stoffen: Linalool, Linalyl acetaat, Eucalyptol, Pineen, Limoneen, Geraniol, Borneol

Rozemarijn

Rozemarijn - Natuurlijk vlooien bestrijden(Rosmarinus Officinalis) Een natuurlijk kruid voor het bestrijden van vlooien en teken. Ook heeft dit kruid een lichtelijk antibacteriële werking. Bovendien versoepelt en verzacht het de huid.

Specifiek voor het natuurlijke vlooienmiddel voor katten.

Werkzame stoffen: Linalool, Borneol, RozemarijnzuurFlavonoïden, Eucalyptol

Citroengras

Citroengras - Natuurlijk vlooien bestrijdenCitroengras (Cymbopogon Citratus) is een fris ruikende plant die voornamelijk in India en andere delen van Azië groeit. Het is een plant met vele nuttige eigenschappen. De uitstekende insectwerende kwaliteiten die de plant heeft gebruiken wij specifiek voor de formule van de kat.

Werkzame stoffen: Citral, Citronellal, Geraniol

Hoe gebruik ik het?

Leer meer over de toediening van dit natuurlijke vlooien- en tekenmiddel

Comments are closed.

BannerText_Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.