Veelgestelde vragen

Er zijn aantal dingen waar we in de informatieve pagina’s geen rekening mee hebben gehouden. Daarom hebben we hieronder een overzicht samengesteld van de vragen die wij vaak – en minder vaak – te horen krijgen.

Werkt dit natuurlijke bestrijdingsmiddel alleen ter bestrijding van vlooien?

Nee, de ingrediënten van dit natuurlijke vlooienmiddel – zowel het poeder als de druppels – zijn ook geschikt voor teken en andere insecten.

Moet ik na verloop van tijd meer vlooienmiddel (poeder) gaan gebruiken?

Nee, in tegenstelling tot reguliere vlooiendruppels, zal bij dit middel zal na verloop van tijd geen resistentie gaan optreden. Het is dus aan te raden de aanbevolen hoeveelheid te gebruiken.
Ook de druppels zijn en blijven voldoende voor gebruik tot één maand per druppelflesje.

Is het natuurlijke vlooienmiddel nog effectief nadat mijn hond heeft gezwommen of is gewassen?

Nadat uw hond is gewassen is het aan te raden het vlooienpoeder opnieuw aan te brengen zodra de vacht en huid gedroogd is.
Voor de natuurlijke vlooiendruppels is dit anders; na het aanbrengen kunt u uw hond na 24 uur lekker laten zwemmen. De druppels zijn dan opgenomen.

Moet ik opnieuw poeder aanbrengen nadat mijn huisdier is natgeregend?

Als uw kat of hond aan lichte regen is blootgesteld zodat regenwater alleen aan de oppervlakte van de vacht is gekomen, is het niet nodig uw huisdier opnieuw te behandelen. Als bij blootstelling aan veel regen het na controle blijkt dat de vacht is verzadigd met regenwater en de huid nat is, is het aan te raden uw kat of hond opnieuw te behandelen zodra deze weer helemaal droog is.

Hoe lang kan ik met een verpakking doen?

Het hangt natuurlijk hoe groot uw huisdier is en hoeveel u aanbrengt, maar de hoeveelheid poeder zou gemiddeld gezien voor drie maanden gebruik moeten voldoen.
De vier druppelflesjes zijn voldoende voor vier maand gebruik.

Vanaf welke leeftijd kan ik deze middelen gebruiken bij mijn huisdier(en)?

U kunt onze middelen gebruiken bij pups of kittens vanaf 3 maanden.

Kan het zijn dat mijn huidier allergisch voor dit vlooienmiddel is?

Er bestaat een zeer kleine kans dat uw huisdier allergisch is. Probeer daarom eerst altijd een klein deel van de huid uit en wacht een dag met het volledig behandelen van uw huisdier tegen vlooien. U kunt dan controleren of het behandelde deel geïrriteerd is geraakt of dat uw huisdier ongemak heeft ondervonden na de eerste behandeling.

Kan ik ook mijn huis behandelen met Natural Answer – Natuurlijk vlooienmiddel?

Ja, uw huis kan ook behandeld worden met dit natuurlijke vlooienpoeder. Strooi lichtjes poeder op de plekken waar uw huisdier zich graag bevindt. Op deze plekken zullen zich de meeste eitjes van vlooien bevinden. Na 1-2 dagen kunt u deze plekken weer reinigen door de honden- ,kattenmand of deken te wassen en de directe omgeving te stofzuigen. Hou er rekening mee dat het vaker dan 1 keer zal moeten. Bij veel vlooien kunnen bovengenoemde plekken tot 4 keer behandeld worden. Doe dit dan elke drie dagen en stofzuig weer na 1-2 dagen.

Heeft u nog tips nodig om uw huis op natuurlijke wijze vlooienvrij te houden tijdens uw vakantie? Download Foetsie! Het gratis E-book met meer dan 70 tips over hoe u uw huis en tuin op natuurlijke wijze vrij kunt houden van ongewenste beestjes.

Comments are closed.