...

Veelgestelde vragen

Er zijn aantal dingen waar we in de informatieve pagina’s geen rekening mee hebben gehouden. Daarom hebben we hieronder een overzicht per onderwerp samengesteld uit de vragen die wij vaak – en minder vaak – te horen krijgen.

Kan ik deze producten gebruiken voor mijn gevoelige huisdier?

Vaak horen wij van klanten dat zij bij Natural Answer zijn terecht gekomen omdat het huisdier overgevoelig is voor reguliere middelen. Symptomen zijn dan onder andere jeuk, zwellingen of misselijkheid. Dan is het aan te raden om onze producten te proberen. Maar… Het kan zijn dat uw gevoelige huisdier ook allergisch is voor een ingrediënt in onze producten. Probeer daarom eerst altijd een klein gedeelte uit. Controleer na 12-24 uur of er een allergische reactie is opgetreden. Zo niet, dan kunt u overgaan naar normaal gebruik. Ontdekt u een allergische reactie? Stuur dan het middel terug binnen 30 dagen en u krijgt uw product vergoed na ontvangst.

Zijn alle producten ook voor katten te gebruiken ondanks dat er staat dat ze geschikt zijn voor honden?

Deze vraag krijgen wij vaak te horen. Gebruik de druppels voor honden nooit bij katten. Katten wassen zich en zullen de druppels oplikken. Dit kan misselijkheid veroorzaken. Ook kunt u de spray niet gebruiken voor katten bij het behandelen van de vacht. Dit om dezelfde reden. Wel kunt u de spray gebruiken voor het behandelen van favoriete liglekken van uw kat.

Vanaf welke leeftijd van mijn huisdier(en) kan ik producten van Natural Answer gebruiken?

Als algemene regel stellen wij dat u onze producten kunt gebruiken bij pups of kittens vanaf 3 maand.

Mijn huisdier is drachtig of ik wil hier op korte termijn mee gaan fokken. Kan ik uw producten gebruiken?

Voor alle zekerheid geven wij voor al onze producten aan dat gebruik van onze producten in deze gevallen niet aan te raden is. Wilt u toch fokken? Wacht dan hiermee tot 30 dagen na het laatste gebruik van onze producten.

Mijn huisdier heeft epilepsie. Kan ik al jullie producten gebruiken?

De producten die etherische oliën bevatten kunt u beter niet gebruiken. Hoewel sommige etherische oliën epilepsie verminderen, is dit naast het soort etherische olie ook nog eens per huisdier verschillend. Uit voorzorg stellen wij dan ook deze producten niet te gebruiken. Welke producten zijn wel geschikt? U kunt het natuurlijke vlooienpoeder voor katten & honden gebruiken. Hiernaast is de food grade diatomeeënaarde ook geschikt.

Werkt dit natuurlijke middel alleen ter bestrijding van vlooien?

Nee, de ingrediënten van dit natuurlijke vlooienmiddel – zowel het poeder als de druppels – zijn ook geschikt voor teken en andere parasieten.

Hoe vaak moet ik het poeder aanbrengen?

Als uw huisdier vlooien heeft dan raden wij aan het poeder aan te brengen en uw huisdier in de gaten te houden. Merkt u een dag na de eerste behandeling dat er nog gebeten wordt, herhaal dit dan de volgende dag. Mocht er na enkele dagen weer gebeten of gekrabd worden, behandel dan nogmaals. Houd de huid van uw huisdier wel in de gaten, frequent behandelen kan tot een droge huid leiden.

Voor normaal preventief gebruik kunt u om de week behandelen.

Moet ik na verloop van tijd meer vlooienmiddel (poeder) gaan gebruiken?

Nee, in tegenstelling tot reguliere vlooiendruppels, zal bij dit middel zal na verloop van tijd geen resistentie gaan optreden. Het is dus aan te raden de aanbevolen hoeveelheid te gebruiken. Ook de druppels zijn en blijven voldoende voor gebruik tot één maand per druppelflesje.

Is het natuurlijke vlooienmiddel nog effectief nadat mijn hond heeft gezwommen of is gewassen?

Nadat uw hond is gewassen is het aan te raden het vlooienpoeder opnieuw aan te brengen zodra de vacht en huid gedroogd is.
Voor de natuurlijke vlooiendruppels is dit anders; na het aanbrengen kunt u uw hond na 24 uur lekker laten zwemmen. De druppels zijn dan opgenomen.

Moet ik opnieuw poeder aanbrengen nadat mijn huisdier is natgeregend?

Als uw kat of hond aan lichte regen is blootgesteld zodat regenwater alleen aan de oppervlakte van de vacht is gekomen, is het niet nodig uw huisdier opnieuw te behandelen. Als bij blootstelling aan veel regen het na controle blijkt dat de vacht is verzadigd met regenwater en de huid nat is, is het aan te raden uw kat of hond opnieuw te behandelen zodra deze weer helemaal droog is.

Hoe lang kan ik met een verpakking doen?

Het hangt natuurlijk hoe groot uw huisdier is en hoeveel u aanbrengt, maar de hoeveelheid poeder zou gemiddeld gezien voor drie maanden gebruik moeten voldoen.

Vanaf welke leeftijd kan ik deze middelen gebruiken bij mijn huisdier(en)?

U kunt onze middelen gebruiken bij pups of kittens vanaf 3 maanden.

Kan het zijn dat mijn huisdier allergisch voor dit vlooienmiddel is?

Er bestaat een zeer kleine kans dat uw huisdier allergisch is. Probeer daarom eerst altijd een klein deel van de huid uit en wacht een dag met het volledig behandelen van uw huisdier tegen vlooien. U kunt dan controleren of het behandelde deel geïrriteerd is geraakt of dat uw huisdier ongemak heeft ondervonden na de eerste behandeling.

Kan ik ook mijn huis behandelen met Natural Answer – Natuurlijk vlooienmiddel?

Ja, uw huis kan ook behandeld worden met dit natuurlijke vlooienpoeder. Strooi lichtjes poeder op de plekken waar uw huisdier zich graag bevindt. Op deze plekken zullen zich de meeste eitjes van vlooien bevinden. Na 1-2 dagen kunt u deze plekken weer reinigen door de honden- ,kattenmand of deken te wassen en de directe omgeving te stofzuigen. Hou er rekening mee dat het vaker dan 1 keer zal moeten. Bij veel vlooien kunnen bovengenoemde plekken tot 4 keer behandeld worden. Doe dit dan elke drie dagen en stofzuig weer na 1-2 dagen.

Heeft u nog tips nodig om uw huis op natuurlijke wijze vlooienvrij te houden tijdens uw vakantie? Download Foetsie! Het gratis E-book met meer dan 70 tips over hoe u uw huis en tuin op natuurlijke wijze vrij kunt houden van ongewenste beestjes.

Werkt dit natuurlijke middel alleen ter bestrijding van vlooien?

Nee, deze druppels hebben een viertal etherische oliën specifiek voor het weren van teken.

Als de druppels zijn aangebracht en de hond gaat zwemmen, moet ik dan opnieuw druppels aanbrengen?

Zodra u de druppels heeft aangebracht, wacht dan 48 uur. Dan zijn de druppels opgenomen door de huid en maakt zwemmen of natregenen niets meer uit.

Als blijkt dat mijn hond allergisch is voor de druppels, kan ik dan bij reguliere vlooiendruppels blijven gebruiken?

Als na gebruik blijkt dat uw hond een rode huid krijgt, dan is dat waarschijnlijk een allergische reactie. Dit komt een heel enkele keer voor. Wacht dan 48 uur tot de huid niet langer vettig is en breng uw reguliere druppels aan.

Ik wil mijn hond wassen. Wanneer kan dat?

Net als zwemmen is het aan te raden 48 uur te wachten nadat u de druppels heeft aangebracht. Hierna zijn de druppels opgenomen door de huid.

Ik heb een hond van 60 kilo. Zijn daar ook druppels voor?

Als u een hond heeft van 60 kilo of zwaarder dan kunt u twee flesjes gebruiken van de gewichtsklasse 20-40 kilo. U brengt het eerste flesje aan vanaf de basis van de nek tot halverwege de ruggenwervel. Ga verder met het tweede flesje tot aan de basis van de staart.

Ik heb de druppels aangebracht en zie nu na enkele dagen iets van een gele verkleuring op de vacht. Hoe kan dat?

Als uw hond een witte of bijna witte vacht heeft dan kunt u een tot twee weken een lichte verkleuring zien. Dit zijn de etherische oliën die in de haren getrokken zijn. Deze verkleuring gaat ook weer weg. Heeft uw hond een donkere of gele vacht dan zult u hier niets van zien.

Ik heb asthma, kan ik deze druppels gebruiken?

De druppels kunt u afhankelijk van uw gevoeligheid gewoon gebruiken. Voor de meeste mensen met asthma is dit geen probleem. De druppels hebben 1-2 dagen een sterke geur. Hierna trekt de geur snel weg zodra de druppels zijn opgenomen. Is de geur van de druppels echt te sterk voor u? Dan kunt u de verpakking terugsturen en u krijgt u geld terug.

Kan ik deze spray in combinatie met de druppels gebruiken?

Als u de vacht van uw hond wilt behandelen met de spray, wacht dan 48 uur nadat u de druppels heeft aangebracht. Dan zijn de druppels door de huid opgenomen.

Kan ik deze spray in combinatie met het poeder gebruiken?

Als u beide producten besteld heeft en met de spray de vacht wilt behandelen, doe het dan in deze volgorde: Gebruik eerst de spray om de vacht te behandelen. Zodra de vacht weer helemaal droog is, kunt u het poeder aanbrengen. Breng het poeder niet aan op een natte vacht, dit gaat klonteren.

Kan ik deze spray in combinatie met de vlooien- en tekenbanden op natuurlijke basis gebruiken?

Ook kunt u de vacht behandelen, maar probeer de band te vermijden. Stoffen in de spray zullen de werkzaamheid van de band verminderen.

Na gebruik van de spray; moet ik en mijn huisdier(en) het huis uit in verband met giftige dampen?

Deze spray is op natuurlijke basis, u en uw huisdier(en) zijn veilig in huis en u hoeft zeker het huis niet uit.

Is de spray ook effectief tegen huisstofmijt?

Deze spray bevat etherische olie van pepermunt en kruidnagel. Deze etherische oliën bevatten stoffen die effectief zijn tegen huisstofmijt.

Hoe lang blijft de spray goed na het eerste gebruik?

Na ontvangst van de spray blijft deze minimaal 12 maand effectief en geschikt voor gebruik.

Ik heb een Chihuahua (of andere hond van vergelijkbaar formaat). De Vlooien en tekenband op basis van etherische oliën voor honden is dus veel te groot. Kan ik in plaats hiervan ook de band voor katten gebruiken?

De formule van etherische oliën van beide banden is niet hetzelfde. U kunt in dit geval wel een band voor katten bestellen. Mocht u bijvoorbeeld een Maine Coon kat hebben en overweegt u een band voor honden aan te schaffen voor uw grote kat, doe dit dan niet. De band voor honden heeft een andere formule oliën die niet geschikt is voor katten. Zoals eerder gezegd; de band voor katten kan wel bij kleine honden worden gebruikt. Andersom is niet mogelijk.

Zijn de etherische oliën veilig voor mijn kat?

Op het internet is veel te vinden over giftigheid van bepaalde etherische oliën bij katten. Dit is inderdaad iets om voor op te passen. Gelukkig hebben wij onze spray zo geformuleerd dat er geen etherische oliën gebruikt zijn die toxisch zijn voor uw kat. U kunt deze spray gebruiken voor regelmatige behandelingen.

Wel kan het in een heel enkel geval zijn dat uw kat allergisch is voor een ingrediënt in de spray. Daarom adviseren wij eerst een klein gedeelte op de huid aan te brengen en tot 24 uur wachten om te kijken of er een allergische reactie ontstaan is. Denk hierbij aan een rode, opgezwollen of schilferige huid. Nogmaals; dit komt gelukkig bijna nooit voor, maar doe dit wel voor alle zekerheid.

Kan ik meerdere producten van Natural Answer tegelijkertijd gebruiken voor mijn kat of hond?

U kunt onze producten gelijktijdig gebruiken mocht u dit nodig vinden. Het gebruik van onze producten voor de hond of de kat werken zonder problemen naast elkaar. Wel zijn er enkele situaties die het gebruik minder praktisch maken. Hier volgen enkele voorbeelden:

Gebruik van het poeder en de druppels samen
Als u om wat voor reden dan ook besloten heeft om naast de druppels ook het poeder te gebruiken houd dan rekening met het volgende. Nadat u de druppels heeft aangebracht, wacht ten minste 48 uur met het aanbrengen van het poeder. De druppels zijn na 48 uur ingetrokken en zullen er dan niet langer voor zorgen dat het poeder gaat klonteren. Brengt u eerder het poeder aan, of de druppels nadat u gepoederd heeft, dan zal dit gaan klonteren.

Gebruik van de meubelspray als vachtbehandeling samen met het poeder (honden)
Als u de spray voor ligplekken en meubels in combinatie met het poeder gebruikt, zorg er dan voor dat de spray weer helemaal is opgedroogd voordat u het poeder aan gaat brengen. Bij een natte huid of vacht zal het poeder – net als bij de druppels – gaan klonteren.

Gebruik van de spray samen met het poeder (katten)
Gebruikt u de spray op basis van etherische oliën voor katten in combinatie met het poeder? Wacht dan tot de huid en vacht weer helemaal droog zijn voordat u het poeder aan gaat brengen. Dit doet u om klonteren te voorkomen.

Gebruik van een vlooienband in combinatie met andere producten
Het is geen probleem om de vlooienbanden te gebruiken in combinatie met andere producten. De band is watervast en de werkzaamheid vermindert niet bij eventueel nat worden. Dit kan door regen komen of een spraybehandeling.

Wanneer verstuurt u mijn bestelling?

Bij voorkeur wordt uw bestelling dezelfde dag verzonden, bestelt u eind van de middag of later dan verzenden wij de volgende dag.

Ik heb vrijdag een bestelling geplaatst, wanneer kan ik deze verwachten?

Bestellingen die vanaf vrijdagavond binnenkomen worden maandag door PostNL in behandeling genomen. In verband met de werkdagen van PostNL krijgt u uw bestelling op dinsdag.

Wanneer kom ik in aanmerking voor gratis verzending?

U krijgt bij brievenbus post (vlooiendruppels & vlooienbanden) gratis verzending vanaf 2 producten. Bestelt u producten die verzonden moeten worden met standaard pakketpost (spray, poeder) dan verzenden wij gratis vanaf € 50,-

Ik heb 2 producten waarbij aangegeven is dat deze gratis worden verzonden. Deze korting zie ik niet staan. Hoe kan dit?

Vanwege een beperking in ons systeem wordt automatisch gratis verzending ingesteld vanaf 50 euro. Wilt u gratis verzending bij 2 verpakkingen vlooiendruppels of vlooienbanden? Voer dan de code gratis in bij uw winkelmand zodra deze producten in de winkelmand geplaatst zijn. Druk dan op “Kortingsbon toepassen”. Vanaf dit moment wordt 4,35 korting gegeven op producten die geschikt zijn voor brievenbuspost.

waar voer ik de kortingsbon in

Comments are closed.

BannerText_Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.