...

Vlooien Bestrijden In Huis

Inleiding

Jeuk! Hoe kun je vlooien bestrijden in huis?Vlooien zijn vervelende insecten die zich snel in huis kunnen vermenigvuldigen. Naast het feit dat ze vervelend zijn voor u en uw huisdieren, kunnen ze ook ziekteverwekkers verspreiden. Gelukkig zijn er manieren om op een natuurlijke wijze van vlooien af te komen zonder gebruik te maken van schadelijke chemische middelen. In dit artikel beantwoorden we tien veelgestelde vragen over het voorkomen en bestrijden van vlooien in huis op een natuurlijke manier.

Hoe kom je van vlooien af in huis?

Voordat we een aantal tips geven om vlooien te bestrijden in huis, hebben we eerst een gouden tip voor u:

Voorkomen is beter dan genezen

Vlooien bestrijden in huis - Voorkomen is beter dan genezen!Het is aan te raden grondig te stofzuigen gedurende 1-2 dagen voor vertrek. Het aantal volwassen vlooien in uw huis is maar een fractie van het totale aantal vlooien in de diverse stadia die zich in uw huis bevinden. Door enkele dagen voor uw vakantie dagelijks grondig te stofzuigen verwijdert u naast de larven en eitjes ook de natuurlijke bescherming en camouflage van de larven. Denk hierbij aan: dode huidcellen, vuil, haren van u en uw huisdier(en) en vezels van stof van uw meubilair. Ook een belangrijke voedingsbron voor vlooienlarven zijn de uitwerpselen van de volwassen vlooien. Deze uitwerpselen bestaan voornamelijk uit bloed van uw huisdier. Door deze zoveel mogelijk weg te halen wordt het voor de overgebleven larven een stuk lastiger om goed te gedijen. Ga bij het stofzuigen ook vooral na waar uw huisdieren zich het meest bevinden – denk hierbij aan favoriete lig- en slaapplekken – en ga hier extra grondig te werk.

Toch vlooien in huis? Wat moet ik nu doen?

Vlooien in huis kunnen een vervelende uitdaging zijn voor elke huiseigenaar. Gelukkig zijn er natuurlijke methoden om uw huis vrij te maken van vlooien. Hieronder bespreken we enkele van deze natuurlijke methoden en de voordelen ervan. Er zijn verschillende natuurlijke manieren om uw huis vrij te maken van vlooien. Hieronder bespreken we enkele van deze methoden:

Dweil uw vloer met een citroensap oplossing

De geur van citroen is een goed afschrikmiddel voor vlooien en een ingrediënt in ons natuurlijke vlooienmiddel voor het vlooien bestrijden in huis. Pers 4 citroenen uit waarbij u de schillen ook zoveel mogelijk uitperst, en meng deze met 2 liter water. Hiermee kunt u uw houten vloeren of laminaat dweilen. Citrusvruchten en -schillen bevatten D-limoneen dat naast het afschrikken ook de larven en (volwassen) vlooien doodt.

Maak uw eigen vlooienspray op natuurlijke basis

Er zijn vele vlooiensprays te koop, maar de meeste bevatten chemicaliën die door langdurig gebruik ongezond zijn voor u en uw gezin. Maak uw eigen spray op natuurlijke basis met ingrediënten als citroen, rozemarijn en etherische olie van geranium.

Wat heeft u nodig:
 • 6 citroenen
 • 4-5 druppels etherische olie van geranium
 • een hand vol rozemarijnbladeren
 • 1 liter kokend water
 • een sprayfles
Hoe klaar te maken:
 • Pak een grote kom, snij de citroenen in dunne plakjes en plaats in de kom
 • Snij de rozemarijnbladeren (die wat lijken op dennennaalden) fijn of vermaal in een vijzel en stop deze in de kom
 • Voeg het kokende water toe aan de rozemarijn en citroen
 • Voeg de etherische olie toe
 • Bedek de kom met huishoud- of aluminiumfolie en laat 8-12 uur staan.
 • Zeef het water en vul de sprayfles hiermee.

U kunt deze spray overal gebruiken. Naast afschrikken zal de spray ook de larven en vlooien doden door D-limoneen.
Heeft u geen tijd om zelf een spray te maken? Wij hebben een natuurlijke spray die dit voor u doet.

Natuurlijk voordeel

Deze natuurlijke methoden hebben enkele voordelen. Zo hebben ze een aangename geur en zijn ze biologisch, wat betekent dat ze veiliger zijn voor u, uw gezin en uw huisdieren. Het is belangrijk om te onthouden dat vlooienbestrijding een continu proces is en dat het niet onwaarschijnlijk is dat u verschillende methoden moet gebruiken om uw huis vrij te houden van vlooien.

Hoe lang blijven vlooien in huis?

Vlooien kunnen in huis blijven voor een bepaalde periode, afhankelijk van de omstandigheden waarin ze zich bevinden. Ze kunnen zich snel vermenigvuldigen en in korte tijd een grote populatie vormen. Gemiddeld blijven vlooien in huis tussen de 2 en 3 maanden, maar dit is afhankelijk van factoren zoals de temperatuur en de vochtigheid in uw huis. Het is belangrijk om snel actie te ondernemen als u vlooien in uw huis heeft, omdat ze zich snel kunnen verspreiden. Het proces waardoor vlooien in huis blijven, begint met het vinden van een bron van voedsel. In het geval van vlooien is dit uiteraard bloed van uw hond of kat. Wanneer ze zich hebben gevoed, leggen ze hun eieren op de grond of op andere oppervlakken. Deze eieren worden larven en vervolgens volwassen vlooien die zich blijven vermeerderen.

Kunnen vlooien zich nestelen in uw bank?

Vlooien bestrijden in huis - Vlooien op de bank

Vlooien kunnen zich nestelen op veel verschillende plekken in uw huis, waaronder uw bank. Dit komt omdat de bank een warm en comfortabel plekje biedt voor vlooien om te leven en te reproduceren. Het is belangrijk om uw bank regelmatig te reinigen en te ontsmetten om te voorkomen dat vlooien zich daar nestelen.

U kunt bijvoorbeeld uw bank regelmatig stofzuigen en af en toe met water en zeep reinigen. Het gebruik van natuurlijke producten, zoals citroen, rozemarijn of andere kruiden, kan ook helpen om vlooien te weren.

Hoe weet u of u vlooien in bed heeft?

Vlooien in bed? Het is belangrijk om te weten of u vlooien in uw bed hebt omdat ze een onaangename ervaring kunnen veroorzaken en ook moeilijk te verwijderen kunnen zijn. Er zijn verschillende dingen waarop u kunt letten om te bepalen of u vlooien in uw bed hebt. Het meest voorkomende symptoom is jeuk en bultjes op de huid, vooral in de omgeving van de enkels en de benen. Ook kunt u bloedvlekken op uw lakens opmerken, wat een teken is dat vlooien u hebben gebeten en bloed hebben gezogen. Als u vermoedt dat u vlooien in uw bed hebt, is het belangrijk om onmiddellijk actie te ondernemen om ze te verwijderen.

Wat u kunt doen om vlooien uit de slaapkamer en uw bed te krijgen:

 • Neem het bed af en was uw beddengoed op 60 graden.
 • Ga nu uw slaapkamer grondig stofzuigen en let op kieren en naden
 • Eventueel dweilen met citroenspray of azijn
 • Besprenkel uw beddengoed met verdunde etherische olie

Waar kunnen vlooien niet tegen?

Vlooien zijn levende wezens die op bepaalde gebieden enorm weerbaar zijn, maar op andere gebieden kwetsbaarheden hebben. Zo zijn er de reguliere middelen die het zenuwstelsel of vruchtbaarheid aantasten, of een combinatie van beide. Etherische oliën en neem poeder werken respectievelijk ook op het zenuwstelsel en de voortplanting. Hiernaast zijn er dus ook nog alternatieven met een mechanische werking. Denk hierbij aan diatomeeënaarde of siliconenolie (dimethicon). Het laatste is dan niet natuurlijk maar ook geen gifstof.

Waarom gaan vlooien dood?

Vlooien hebben een specifiek aanvalsplan en ze kunnen zich snel vermenigvuldigen. Het is daarom belangrijk om te weten wat de doodsoorzaak is van vlooien. Zo zijn de chemische giffen werkzaam op verschillende gebieden qua voortplanting en stofwisseling. Gelukkig zijn er ook natuurlijke alternatieven gericht op het doden van vlooien. Er zijn bepaalde stoffen die de gezondheid van vlooien aantasten, waardoor ze kwetsbaar worden en uiteindelijk doodgaan. Bijvoorbeeld, bepaalde essentiële oliën zoals lavendel, eucalyptus en kruidnagel zijn bekend om hun effectieve anti-vlooi-eigenschappen. Het gebruik van etherische olie zorgt niet alleen voor het doden van vlooien, maar ruikt ook nog eens heerlijk! Hiernaast is er ook nog diatomeeënaarde dat het chitine pantser van vlooien aantast waardoor deze uitdrogen.

Samenvattend

Hopelijk zijn al uw vragen met dit artikel beantwoord. Het is dus belangrijk om voordat u op vakantie gaat of voor langere tijd niet thuis bent goed te stofzuigen en uw huis te reinigen. Door het aantal eitjes en larven te minimaliseren zorgt u ervoor dat er bij terugkomt geen tot weinig vlooien in huis zijn. Dat is toch prettig thuiskomen. Mocht u toch thuiskomen en vlooien tegenkomen dan zijn er een aantal natuurlijke oplossingen die uw leven een stuk aangenamer maken.

Comments are closed.

BannerText_Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.