Vlooien bestrijden in huis

Vlooien bestrijden in huis

Dit artikel maakt deel uit van het E-book Foetsie!
Dit gratis te downloaden e-book zit boordevol tips om ongewenste diertjes in- en om het huis te bestrijden.

Hoe kan ik het beste vlooien bestrijden in huis?Moet u vlooien bestrijden in huis? Misschien komt het volgende voorbeeld u bekend voor: net thuis van vakantie en de auto vol met koffers wordt uitgeladen. Terwijl alle bagage een plekje krijgt lijkt het of de vakantiekriebels alweer beginnen toe te slaan. Na enig onderzoek op en rond de enkels ziet u een drietal vlooien zitten. Ook de kinderen zijn inmiddels het slachtoffer; terwijl u aan het genieten was tijdens de warme weken heeft zich een leger vlooien ontwikkeld, die – door de afwezigheid van uw geliefde kat en hond – een enorme eetlust ontwikkeld hebben.Bestrijd vlooien op een natuurlijke wijze zonder chemische pesticiden; wilt u weten wat u het beste kunt doen? Lees dan vooral verder…

Voorkomen is beter dan genezen; Grondig stofzuigen gedurende 2-3 dagen voor vertrek

goed stofzuigen in uw huis gedurende 2-3 dagen voor vertrekHet aantal volwassen vlooien in uw huis is maar een fractie van het totale aantal vlooien in de diverse stadia die zich in uw huis bevinden. Door enkele dagen voor uw vakantie dagelijks grondig te stofzuigen verwijdert u naast de larven en eitjes ook de natuurlijke bescherming en camouflage van de larven. Denk hierbij aan: dode huidcellen, vuil, haren van u en uw huisdier(en) en vezels van stof van uw meubilair. Ook een belangrijke voedingsbron voor vlooienlarven zijn de uitwerpselen van de volwassen vlooien. Deze uitwerpselen bestaan voornamelijk uit bloed van uw huisdier. Door deze zoveel mogelijk weg te halen wordt het voor de overgebleven larven een stuk lastiger om te overleven. Ga bij het stofzuigen ook vooral na waar uw huisdieren zich het meest bevinden – denk hierbij aan favoriete lig- en slaapplekken – en ga hier extra grondig te werk.

Dweil uw vloer met een citroensap oplossing

De geur van citroen is een goed afschrikmiddel voor vlooien en een ingrediënt in ons natuurlijke vlooienmiddel voor het vlooien bestrijden in huis. Pers 4 citroenen uit waarbij u de schillen ook zoveel mogelijk uitperst, en meng deze met 2 liter water. Hiermee kunt u uw houten vloeren of laminaat dweilen. Citrusvruchten en -schillen bevatten D-limoneen dat naast het afschrikken ook de larven en (volwassen) vlooien doodt.

Gebruik Natural Answer natuurlijk vlooienmiddel op tapijten en manden

Een belangrijk ingrediënt van ons product is diatomeeënaarde (meer uitleg over de werkzaamheid van diatomeeënaarde). Voor vlooien bestrijden in huis; reinig de oppervlakken die u wilt behandelen eerst grondig zodat u daarna Natural Answer® natuurlijk vlooienmiddel of alleen diatomeeënaarde in een dunne laag op de gewenste oppervlakken kunt strooien. Probeer een dunne maar egale laag aan te brengen zodat larven en vlooien hier zoveel mogelijk mee in contact zullen komen. Laat de diatomeeënaarde 24-48 uur liggen op deze oppervlakken. Vlooien zullen na enkele uren al dood gaan, maar voor een optimale werking is het verstandig het langer te laten liggen. Hierna kunt u de behandelde oppervlakken grondig stofzuigen. Vergeet daarna niet de gebruikte stofzuigerzak weg te gooien.

Maak uw eigen vlooienspray op natuurlijke basis

Er zijn vele vlooiensprays te koop, maar de meeste bevatten chemicaliën die door langdurig gebruik gevaarlijk kunnen zijn voor u en uw gezin. Maak uw eigen spray op natuurlijke basis met ingrediënten als citroen, rozemarijn en etherische olie van geraniums.

Wat heeft u nodig:

 • 6 citroenen
 • 4-5 druppels etherische olie van geranium
 • een hand vol rozemarijnbladeren
 • 1 liter kokend water
 • een sprayfles

Hoe klaar te maken:

 • Pak een grote kom, snij de citroenen in dunne plakjes en plaats in de kom
 • Snij de rozemarijn fijn of vermaal in een vijzel en stop deze in de kom
 • Voeg het kokende water toe aan de rozemarijn en citroen
 • Voeg de etherische olie toe
 • Bedek de kom met huishoud- of aluminiumfolie en laat 8-12 uur staan.
 • Zeef het water en vul de sprayfles hiermee.

U kunt deze spray overal gebruiken. Naast afschrikken zal de spray ook de larven en vlooien doden door D-limoneen.

Heeft u geen tijd om zelf een spray te maken? Inmiddels hebben wij ons assortiment uitgebreid met een spray die hierop gebaseerd is.

Deze kunt u hier vinden.

Comments are closed.